Wie ben ik?

Mensen doen graag vooronderzoek voordat ze contact met een professional opnemen. Logisch, ik doe hetzelfde. Daarom heb ik hieronder zo geknopt en tegelijkertijd zo duidelijk mogelijk proberen neer te zetten wie ik ben en wat mijn ervaring is.

Mijn naam is Esther Dommerholt en ben woonachtig in het boerendorpje Veeningen (Drenthe). Hier woon ik met mijn 2 eigen paarden Meagan (Amerikaanse Appaloosa, 13) en Apollo (Amerikaanse Appaloosa x Schwarzwalder Fuchs, veulen) en 2 andere paarden die ik verzorg.

Al van jongs af aan – ben begonnen op een manege – voelde ik dat er iets ontbrak. Wilde altijd al meer leren over de communicatie met paarden, en startte uiteindelijk op 17-jarige leeftijd met twee cursussen die in het teken stonden van lichaamstaal. Dat werd in die tijd nog gezien als erg alternatief, en zoveel keuze-opties waren er ook niet om trainingen te volgen.

Het heeft me voorgoed anders naar paarden doen kijken en werd vanaf dat moment een spons. Zoog alle informatie in me op. Dook in allerlei verschillende trainingsmethodes, en leerde vooral veel uit de praktijk, door te doen. Het scheelde dat ik al snel op een grote pensionstal terechtkwam, waar ik heel veel kon oefenen met paarden van anderen en mijn oog kon trainen.

Het duurde vervolgens nog een paar jaar tot dat ik met mijn paard op een privéstal belandde, waar mijn toenmalige instructrice werkte met “probleempaarden”. Een gouden kans, waar ik ontzettend veel heb geleerd. Het was ook op die plek dat ik kennismaakte met de Academische Rijkunst. Dat heeft mijn paard in positief opzicht compleet veranderd.

Toch heeft mijn paard Meagan mij meer heeft geleerd dan ik haar. Zij spiegelt enorm, is ontzettend eigenzinnig en hypergevoelig. Heb nog nooit zo’n voor mij moeilijk paard gehad, maar ze haalt wel het beste in mij naar boven. Ze is een ongelooflijk goede coach. Inmiddels vertrouwen we elkaar blind. We zijn dan ook al 12 jaar beste vrienden. We doen van alles samen: wandelen, dressuur, grondwerk, fietsen, bosritten maken, en meer. Dat moet ook altijd het doel zijn, om samen plezier te hebben in wat je ook maar wilt.

In mijn lessen werk ik niet volgens een bepaalde methode. Ik ben van mening dat veel methodes goede elementen hebben, maar volg niet blind een richting. Ik kijk altijd naar wat het paard nodig heeft op dat moment.

Lees ook eens mijn blogs, om nog meer te weten te komen over mijn werkwijze en kennis.

Geef een reactie